NOAHH | artist studio-house, Amsterdam (NL)
NOAHH = Network Oriented Architecture Patrick Fransen founded NOAHH in 2014.
NOAHH, Patrick Fransen, Network Oriented Architecture, Architectuur, Architecture, Amsterdam, AHH, school, theater, music centre, Herman Hertzberger, Hertzberger, Tivoli, Vredenburg, OCC, Onderwijs, Onderwijs en Cultuurcluster, Cultuur, Muziekpaleis, noahh.nl, TivoliVredenburg, education. New Education, network, netwerk, social interaction, knowledge, context, innovation, new identities, knowledge, rietveld prijs, mies van der rohe award, lieven de key penning,
19655
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19655,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

artist studio-house, Amsterdam (NL)

About This Project

This ground floor patio-house annex artist studio is situated in the center of Amsterdam. The former illegal sewing-atelier has been transformed into a hidden oase of living in quietness in the inner part of a city-block. Only one single door makes the connection with the street. Within the generic structure the owners transformed the interior several times. As my first commission for a private client the flexibility I offered them and the way they used it afterwards was an eyeopener and inspired me to explore this way of designing further in later commissions. The identity they gave the studio was also amazing; being here, one feels sometimes more in Peru rather than in Amsterdam.

Deze parterre patio-woning annex studio is gelegen in het centrum van Amsterdam. Het voormalige illegale naaiatelier is veranderd in een verborgen stille patiowoning in het binnenste deel van een stadsblok. Slechts één deur maakt de verbinding met de straat. Binnen de generieke structuur van het huis hebben de eigenaren verschillende keren het interieur getransformeerd. Als mijn eerste opdracht voor een particuliere opdrachtgever was de flexibiliteit die ik hen met het huis als canvas bood en de manier waarop ze daar later gebruik van maakten een eyeopener. Het inspireerde mij om deze manier van ontwerpen verder te verkennen in latere opdrachten. De identiteit die ze de studio gaven was ook geweldig; als je hier bent, voel je je soms meer in Peru dan in Amsterdam.

Credits

Client
Family Grooteman – de Vries

Address

Van Ostadestraat, Amsterdam

Total floor area
180 m2

by
Patrick Fransen

Date
Category
Housing