Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Belvédère apartments, Paleiskwartier, 's-Hertogenbosch (NL) - NOAHH
Belvédère apartments, Paleiskwartier, 's-Hertogenbosch, NOAHH - Network Oriented Architecture
NOAHH, Network Oriented Architecture, Patrick Fransen, Den Bosch, 's-Hertogenbosch, Belvedere, Paleiskwartier, apartments, apartementen.
17154
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17154,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Belvédère apartments, Paleiskwartier, ‘s-Hertogenbosch (NL)

  • Belvedere appartments, designed by NOAHH
  • Belvedere apartments designed by NOAHH

About This Project

The apartment block Belvédère is located on the southern edge of the city district Paleiskwartier in ‘s-Hertogenbosch. The complex offers a beautiful view of the nature reserve De Gement. The beautiful surrounding landscape and the urban context inspired the design for Belvédère. For this reason – unlike the other apartment blocks in the Paleiskwartier – we have opted for terrace apartments in a finger-like block rather than a closed block. The defining characteristic of the plan is the wide, shallow, flexible dwellings: all rooms are located on the façade, providing all apartments with a magnificent view and an abundance of daylight. Living rooms and bedrooms are highly interchangeable. Due to this design, the dwellings are not only flexibly divisible, but a multitude of types can also be stacked or combined. Together with the Terrazzo plan, Belvédère forms a southern edge of terrace houses in the Paleiskwartier.Aan de zuidrand van het Paleiskwartier in ’s Hertogenbosch is het appartementenblok Belvédère gelegen. De specifieke ligging aan de rand van de stad met uitzicht op het beschermd ecologisch natuurgebied de Gement en het Bossche Broek leidde tot een vormgeving die de relatie met de landschappelijke context aangaat, als ook een relatie legt met de nieuwe stadswijk Paleiskwartier. Er is bewust niet gekozen voor een gesloten blok maar voor terraswoningen in een vingervormig blok. Karakteristiek voor het plan zijn de brede, ondiepe, flexibele woningen; zo zijn alle kamers aan de gevel gelegen, en hebben de woningen een grote variëteit in grootte en typologie, waarbij het vloeroppervlak varieert van 56 m2 voor een eenpersoons loft tot 162 m2 voor een luxe penthouse. Woonkamers en slaapkamers zijn in hoge mate uitwisselbaar. Door deze opzet zijn de woningen niet alleen flexibel indeelbaar, maar kan bovendien een veelheid aan types gestapeld of gecombineerd worden. Door de getrapte vorm van het gebouw ontstaan er zonnige terrasappartementen en wordt voor ieder appartement kwaliteit van uitzicht over het landschap gegarandeerd. Samen met het plan Terrazzo vormt Belvédère een zuidrand van terraswoningen in het Paleiskwartier.PUBLICATIONS

ArchitectuurNL | Belvédère ontworpen door NOAHH bereikt hoogste punt | 28.02.2019
De Architect | Bouw Appartmentencomplex Belvédère Den Bosch bereikt hoogste punt | 28.02.2019
De Gelderlander | Nieuwbouw van Belvédère bereikt hoogste punt | 27.02.2019
Brabants Dagblad | Nieuwbouw van Belvédère bereikt hoogste punt | 27.02.2019

CREDITS

Address
Paleiskwartier, ‘s Hertogenbosch

Client
BV Ontwikkelingsmaatschappij PaleiskwartierTotal floor area
17.280 m2

Team

Patrick Fransen, Geert Mol, Reijer Pielkenrood, Irina Andrei, Mick Madder, Bawar Tanay, Arnoud Stavenuiter, Shie Suzuki, Ashkan Hashemkhani
Visuals
Patrick Fransen, Katja Effting, Marcel van Kerckhoven

Date
Category
Housing
Tags
Under Construction