NOAHH | Child Centre Maarssen (NL)
NOAHH = Network Oriented Architecture Patrick Fransen founded NOAHH in 2014.
NOAHH, Patrick Fransen, Network Oriented Architecture, Architectuur, Architecture, Amsterdam, AHH, school, theater, music centre, Herman Hertzberger, Hertzberger, Tivoli, Vredenburg, OCC, Onderwijs, Onderwijs en Cultuurcluster, Cultuur, Muziekpaleis, noahh.nl, TivoliVredenburg, education. New Education, network, netwerk, social interaction, knowledge, context, innovation, new identities, knowledge, rietveld prijs, mies van der rohe award, lieven de key penning,
20398
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20398,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Child Centre Maarssen (NL)

About This Project

We see the new Child Centre as a stimulating, challenging and safe environment. The building offers sufficient possibilities to create a pleasant atmosphere, in which the children and employees have plenty of room to develop, to relax and to feel at home. A friendly green and open look gives the building its own identity within the city center. Via the transparent frontfacades, the relationships between inside and outside are laid. The glass gables with niches and overhangs as well as the use of environmentally friendly and natural materials create a shared and unique identity. The building consists of four autonomous parts around a central ‘forum’.

Het nieuwe IKC zien we als een stimulerende, uitdagende en veilige omgeving. Het gebouw biedt voldoende mogelijkheden om een fijne sfeer te creëren, waarin de kinderen en medewerkers alle ruimte hebben om zich te ontwikkelen, te ontspannen en zich thuis te voelen. Een vriendelijke groene en open uitstraling geeft het gebouw een eigen identiteit binnen het stadshart. Via de transparante kopgevels worden de relaties tussen binnen en buiten gelegd. De glazen kopgevels met nissen en overstekken evenals het gebruik van milieuvriendelijke en natuurlijke materialen scheppen een gezamenlijke en unieke identiteit. Het gebouw bestaat uit vier autonome delen rondom een centraal ‘forum’.

Competition design.

Credits

Address
Maarssen

Total floor area
4.000 m2

Client
Gemeente Stichtse Vecht

Team
Pieter Benschop, Blaz Solar, Elisa Zampogna

Illustrations

NOAHH

Collaboration

Pieters Bouwtechniek

ZRI

Date
Category
Education