De Beekvliet, Velserbroek (NL) - NOAHH
NOAHH = Network Oriented Architecture Patrick Fransen founded NOAHH in 2014.
NOAHH, Patrick Fransen, Network Oriented Architecture, Architectuur, Architecture, Amsterdam, AHH, school, theater, music centre, Herman Hertzberger, Hertzberger, Tivoli, Vredenburg, OCC, Onderwijs, Onderwijs en Cultuurcluster, Cultuur, Muziekpaleis, noahh.nl, TivoliVredenburg, education. New Education, network, netwerk, social interaction, knowledge, context, innovation, new identities, knowledge, rietveld prijs, mies van der rohe award, lieven de key penning,
19542
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19542,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De Beekvliet, Velserbroek (NL)

About This Project

Elementary school the Beekvliet

The Beekvliet is part of location the Weid, a communal area with three schools, a gym and a kindergarten. The relocation of one of the schools to a location elsewhere made place for the extension of the Beekvliet. Connecting the building with the school that became vacant, doubles the size of the school. The floorplans are optimized to fit better to the way the schools teaching methods. The addition of the double high connecting space, with the new central entrance, creates a visual connection between the two school parts. This space also creates the possibility to connect to the other school, the gym and the kindergarten. Repositioning the central organised parking lot and the undefined greenspaces makes way for a sports playground, that can be used by both the schools.

Basisschool de Beekvliet

De school is onderdeel van locatie de Weid, een maatschappelijke locatie waarin oorspronkelijk drie scholen, een gymzaal en een kinderdagverblijf zijn gehuisvest. De verplaatsing van één school naar een locatie elders, heeft ervoor gezorgd dat de Beekvliet kan worden verbonden met de vrijgekomen school en op die manier wordt verdubbeld in grootte. De opgave is de verbinding van de twee schoolgebouwen tot één school. Verder worden de plattegronden geoptimaliseerd, passend bij de meer open manier van lesgeven. De toevoeging van een doorlopende dubbelhoge verbindingsruimte waarin de nieuwe entree is opgenomen, creëert een visuele verbinding tussen de twee schooldelen. Verder ontstaat de mogelijkheid om ook de verbinding met de andere school, de gymzaal en het kinderdagverblijf aan te gaan. Herschikking van het centraal georganiseerde parkeren en de onbestemde groenruimten maakt een beweegplein mogelijk dat voor beide scholen bruikbaar is.

Credits

Address
Velserbroek


Client
Atlant Basisonderwijs


Team
Pieter Benschop, Blaz Solar


Illustrations
NOAHH

Date
Category
Education, Transformation