De Dierenhoeve, Noordwijkerhout (NL) - NOAHH
NOAHH = Network Oriented Architecture Patrick Fransen founded NOAHH in 2014.
NOAHH, Patrick Fransen, Network Oriented Architecture, Architectuur, Architecture, Amsterdam, AHH, school, theater, music centre, Herman Hertzberger, Hertzberger, Tivoli, Vredenburg, OCC, Onderwijs, Onderwijs en Cultuurcluster, Cultuur, Muziekpaleis, noahh.nl, TivoliVredenburg, education. New Education, network, netwerk, social interaction, knowledge, context, innovation, new identities, knowledge, rietveld prijs, mies van der rohe award, lieven de key penning,
22102
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22102,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

De Dierenhoeve, Noordwijkerhout (NL)

  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture
  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture
  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture
  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture
  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture
  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture
  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture
  • De Dierenhoeve, designed by NOAHH | Network Oriented Architecture

About This Project

On the beautiful green estate In den Houte, the local petting zoo De Dierenhoeve joins forces with partners De Palmboom, a daycare centre, and Actor, an organization that aims to guide people with a disability. Together they will inhabit a newly designed building, which organizes educational and environmental activities as well as a house a local coffee house: a meaningful place where the diversity of the users provides synergy and connection. The new all-sided building will have a cross-shaped floor plan, following the orthogonal angle of the nearby pest house. The height difference on the ground level is incorporated in the new construction. The coffee house is the social heart of the new building, and functions as a junction to all other areas. From the terrace, one has a lovely view of the English garden as well as the playground and the petting zoo.De Zorg- en Kinderboerderij De Dierenhoeve vormt op de nieuwe groene locatie ‘het welzijnsplein in den Houte’, samen met partners BSO/Kinderdagopvang De Palmboom en Actor, een organisatie die erop gericht is om mensen met een ‘rugzak’ te begeleiden. In het nieuwe gebouw worden een kinderboerderij, kinderopvang, dagbesteding, leer- en werktrajecten, natuur- en milieueducatie, recreatie en een maatschappelijk koffiehuis ondergebracht: een betekenisvolle, verbindende plek waar de diversiteit van de gebruikers zorgt voor synergie en meerwaarde. Door de intensieve samenwerking tussen de partners groeien de kinderen van De Palmboom op met dier en natuur, en komen ze in aanraking met het reilen en zeilen van de kinderboerderij.

De nieuwbouw krijgt een kruisvormige plattegrond, en volgt de orthogonale richting van het nabije pesthuis. Hierdoor wordt het gebouw aan alle zijden representatief en alzijdig. Het hoogteverschil in het maaiveld wordt meegenomen in de nieuwbouw, waardoor deze voelbaar wordt in het gebouw. De horeca van de dierenhoeve is het sociale hart van de nieuwbouw. Met behulp van grote schuurdeuren kan dit koffiehuis bij het welzijnsplein worden betrokken. Vanaf het terras heb je zicht op zowel de Engelse landschapstuin als het lager gelegen speelterrein en de dierenverblijven.CREDITS

Address
In den Haute, Noordwijkerhout, the Netherlands

Total floor area
645 m2

Client
De Dierenhoeve, Actor, De Palmboom

Team

Pieter Benschop, Xabier Larrinaga Mugica, Roberto Ibba, Viviana Caruso

Visuals

NOAHH | Network Oriented Architecture

Date
Category
Culture & Leisure, Education