Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
House in the polder, Almere Oosterwold (NL) - NOAHH
NOAHH = Network Oriented Architecture Patrick Fransen founded NOAHH in 2014.
NOAHH, Patrick Fransen, Network Oriented Architecture, Architectuur, Architecture, Amsterdam, AHH, school, theater, music centre, Herman Hertzberger, Hertzberger, Tivoli, Vredenburg, OCC, Onderwijs, Onderwijs en Cultuurcluster, Cultuur, Muziekpaleis, noahh.nl, TivoliVredenburg, education. New Education, network, netwerk, social interaction, knowledge, context, innovation, new identities, knowledge, rietveld prijs, mies van der rohe award, lieven de key penning,
20371
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20371,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

House in the polder, Almere Oosterwold (NL)

About This Project

This villa is located in Oosterwold in Almere. In this mixed-use setting where house, garden and landscape go together, we designed the building as part of the environment around it. By draping the landscape over the house like a blanket, we created a very inward-looking space. All the rooms have been oriented as a continuum around a central intimate patio. The longitudinal façades provide a view of the surroundings. The sense of transparency throughout the house allows the outdoor space to become more integrally involved as a living space. The floorplan offers a fluid interpretation that can be changed and moved around in the future.

Deze villa is gelegen in Oosterwold in Almere. In het ‘mixed-use’ landschap waarin huis, tuin en landschap samengaan hebben we de woning ontworpen als onderdeel van het landschap en niet als object. Door het landschap als een deken over de woning te draperen ontstaat een heel introvert huis waarin alle ruimten als een continuüm georiënteerd zijn rondom een centrale intieme patio. De longitudinale gevels geven zicht over de omgeving. Door het transparante karakter dwars door de woning wordt de landschappelijke buitenruimte intensiever bij het wonen betrokken. De plattegrond biedt een vrije en in de toekomst uitwisselbare invulling.

CREDITS

Address
Oosterwold, Almere, the Netherlands

Total floor area
200 m2

Client
Family Vaartjes

Team
Patrick Fransen, Blaz Solar, Barbara Weber

Visuals
NOAHH

Date
Category
Housing