NOAHH | ESA
ESA
ESA
17484
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17484,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

ESA-HQ council and conference centre, Paris (FR)

About This Project

For the new ESA (European Space Agency) Headquarters in Paris we designed a conference centre. The new Council and Conference Center in the plinth of the intended new ESA’s new Headquarters had to be implemented in an existing structure of a nineteenseventies building. The challange was to make a compact design with optimal logistics and functionality and acoustical performance. The result is an open and inviting conference centre with flexible high quality council rooms easily to be transformed into foyer areas.

Het nieuwe conferentiecentrum in de plint van het beoogde nieuwe ESA Hoofdkantoor in Grenelle Parijs is ontworpen in een bestaande laagbouwstructuur. De uitdaging was om een compact ontwerp te maken met goede logistiek, functionaliteit en akoestiek. Het resultaat is een open en uitnodigend conferentiecentrum met hoogwaardige polyvalente zalen, gemakkelijk te transformeren naar foyers en break-out rooms.

COLLABORATION

Studio DAP, Paris

CREDITS

Address
Paris, France

Total floor area
3.200 m2

Client
European Space Agency (ESA)

Team
Patrick Fransen, Reijer Pielkenrood, Onne Walsmit, Amaia Oyarbide, Barbara Weber, Blaz Solar, Laura Nazzari, Shie Suzuki.

Illustrations

NOAHH

Date
Category
Commerce & Industry, Transformation