NOAHH | MFA Biggekerke (NL)
NOAHH = Network Oriented Architecture Patrick Fransen founded NOAHH in 2014.
NOAHH, Patrick Fransen, Network Oriented Architecture, Architectuur, Architecture, Amsterdam, AHH, school, theater, music centre, Herman Hertzberger, Hertzberger, Tivoli, Vredenburg, OCC, Onderwijs, Onderwijs en Cultuurcluster, Cultuur, Muziekpaleis, noahh.nl, TivoliVredenburg, education. New Education, network, netwerk, social interaction, knowledge, context, innovation, new identities, knowledge, rietveld prijs, mies van der rohe award, lieven de key penning,
17383
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17383,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

MFA Biggekerke (NL)

About This Project

The MFC Biggekerke hosts a community center and a small school. The building is located in a small historical hamlet. On the other hand the location is adjacent to the open landscape. regarding the morphology of the small village we researched an appropriate size of the building. We found those in the scale of the existing farm sheds. The concept of the building acts as a market hall with a corrugated embracing roof, referring to historical farms, accommodates all cultural, social and educational activities. The school is designed so that it can be easily converted into housing. The design is energy-zero.

 .

De MFA Biggekerke biedt onderdak aan een dorpshuis en een kleine school. Het gebouw staat aan de rand van een kleine karakteristieke oude dorpskern. Anderzijds grenst de lokatie aan het Walchers landschap. In de morfologie van het dorp hebben we gezocht naar een passende korrelgootte en deze gevonden in de schaal van de boerderijschuren. Het concept van het gebouw werkt als een markthal waarbij een geplooid overhuivend dak, refererend naar historische boerderijen, onderdak biedt aan alle culturele, sociale en educatieve dorpsactiviteiten. De school is zodanig ontworpen dat ze gemakkelijk geheel of gedeeltelijk omgebouwd kan worden naar woningen. Het ontwerp is heel duurzaam en is wat betreft energie: nul-op-de-meter.

CREDITS

Address

Schuitvlotstraat, Biggekerke

Total floor area

1.376 m2

Client
Woonburg, Koudekerke (NL)

Team

Patrick Fransen, Aafke de Bode, Marielle Wetter, Barbara Weber, Ashkan Hashemkhani, Rimaan Aldujaili, Alexander van Nalta

Illustrations

NOAHH

Date
Category
Culture & Leisure, Education
Tags
Under Construction