Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Farmhouse, Hoogkarspel (NL) - NOAHH
Interior design of monumental farmhouse
NOAHH, Network Oriented Architecture, Patrick Fransen, stolpboerderij, Hoogkarspel, Patrick Fransen, NOAHH
1138
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1138,cookies-not-set,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Farmhouse, Hoogkarspel (NL)

About This Project

The Hoogkarspel farmhouse is a national monument and has been used as a residence since the mid-seventies. Our architectural intervention consists of removing all later additions – structures that did not belong to the original layout of the farm – resulting in the uncovering of the impressive, characteristic square construction of the farmhouse. In order to use the vast space under the roof efficiently, new rooms in the form of huts and plateaus have been added to the branches of the main supporting structure. The monumental front-house has been completely restored.

Deze boerderij in Hoogkarspel is een Rijksmonument en sinds midden jaren zeventig in gebruik als woonhuis. De ingreep bestaat uit het verwijderen van alle latere toevoegingen die niet behoorden tot de oorspronkelijke indeling van de boerderij. Hiermee wordt de karakteristieke vierkants-constructie van deze stolpboerderij weer geheel zichtbaar. Om maximaal gebruik te maken van het enorme volume onder de kap, zijn nieuwe kamers in de vorm van hutten en plateaus toegevoegd in de takken van de hoofddraagconstructie. De gesloten volumes kennen hun eigen interne isolatieschil. De materialisering is eenduidig en eenvoudig. Alle toevoegingen zijn gerealiseerd in underlayment waarmee het “hutten karakter” nog versterkt wordt. Het monumentale voorhuis is geheel gerestaureerd.

CREDITS

Address
Hoogkarspel, the Netherlands

Total floor area
1047 m2

Client
Family Fransen

Team

Patrick Fransen, Valeria Obino, Daan van Westen, Florry Simons

Visuals

NOAHH, Katja Effting

Date
Category
Housing, Transformation, Workplace & Interior